Les Jornades de la Tonyina Roja del Mediterrani arriben aquest divendres en forma de menús i tapes

Comparteix

Tot i que se suspèn la tradicional Diada que donava tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques, la Covid-19 no impedeix la celebració d’aquesta exquisida experiència gastronòmica calera.

Del 18 al 27 de setembre, una vintena de restaurants i bars del municipi oferiran diverses elaboracions culinàries d’aquest producte d’alta qualitat i proximitat, en les IX Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani. Una oportunitat per degustar la tonyina roja amb un menú complet o bé, fer un petit tast amb una tapa.

Per una banda, catorze restaurants elaboraran menús gastronòmics amb creacions com tàrtar de tonyina, tataki de tonyina sobre carpaccio de carabassó o arròs de tonyina a la cassola. Menús, maridats amb vins de la DO Terra Alta, amb preus que ronden entre els 28 i 50 euros.

A més, també tindrà lloc la Ruta de la Tapa de la Tonyina Roja. Vuit bars del municipi elaboraran tapes com tonyina escabetxada, torrada de samfaina amb tonyina o tonyina marinada Cadascuna de les tapes tindrà un preu de 4 euros amb un quinto Heineken inclòs, que patrocina la ruta. Maite Boquera és la regidora de Turisme.

Com cada any, omplint la butlleta de la Tapa Roja, amb cinc segells de bars diferents s’entrarà en el sorteig de dos menús dobles a les pròximes Jornades Gastronòmiques, i se sortejaran 10 Tuna Tour dobles entre els votants de la tapa guanyadora.

Els organitzadors de l’esdeveniment gastronòmic, l’Àrea Municipal de Turisme de l’Ametlla de Mar, també convoquen un concurs fotogràfic a Instagram. Entre totes les persones que publiquin fotografies durant els dies de les Jornades amb les etiquetes #ametllademar i #tonyinaroja20, i que segueixin el perfil @turismeametllademar, s’escolliran quatre finalistes. El guanyador serà el que obtingui més m’agrada del públic i s’emportarà un menú doble a les pròximes Jornades Gastronòmiques.

Comparteix