La pandèmia aparca els projectes de cooperació internacional de l’Escola Nàuticopesquera

Comparteix

L’actual situació de la pandèmia ha obligat a l’Escola de Capacitació Nàuticoesquera de Catalunya, ubicada a l’Ametlla de Mar, a deixar en standby els projectes Erasmus de cooperació internacional, projectes que permetien el centre cooperar amb altres centres europeus d’Itàlia, Anglaterra o Turquia, i que donaven prestigi i molt bons resultats.

Enguany per exemple, el centre tenia previst col·laborar amb un altre centre de Croàcia i fer el viatge habitual d’estudis a Anglaterra per a alumnes de 2n curs, però de moment, no podrà ser.

Miguel Sainz de Aja és el director del centre.

Així i tot, el centre continuarà gaudint dels equipaments de darrera tecnologia instal·lats en els darrers anys, tant pel que fa al simulador virtual, com els instal·lats a la Goleta de pràctiques.

Quant a les xifres de matriculació, a hores d’ara, hi ha matriculats 300 alumnes, tot i que es preveu que puguin arribar a les xifres d’un curs habitual, entre els 330 i 340 alumnes. El 80% dels alumnes procedeixen de Catalunya, tot i que hi ha una important presència d’alumnat de Ses Illes i del País Valencià. 11 dels alumnes matriculats són locals i també cal destacar la presència de 9 dones entre les matriculacions, un fet que dobla les matriculacions de dones de cursos passats.

Pel que fa a les mesures preventives, al tractar-se d’alumnat major d’edat s’obligarà a portar mascareta, a tots els espais. Aquest fet comporta que no s’hagin de reduir les ràtios d’alumnat, ni mantenir distàncies, que per les seves dimensions, les aules no poden assumir. Això sí, els grups d’alumnes tindran aules estables, així com la major part del professorat, exceptuant els espais de tallers que sí que es gestionaran aplicant distàncies mínimes.

Comparteix