Tombat el projecte del parc eòlic ‘La Mar’ a l’Ametlla de Mar i Tivissa

Comparteix

La ponència d’energies renovables de la Generalitat de Catalunya va dictaminar de manera desfavorable, ara fa deu dies, la viabilitat de l’emplaçament proposat per l’elèctrica portuguesa EDP per construir-hi el parc eòlic ‘La Mar’, entre els termes de l’Ametlla de Mar i Tivissa.

Així ho han anunciat des del GEPEC, un dels opositors al parc eòlic, que s’ha felicitat per la notícia. Els ecologistes expliquen que l’avantprojecte ha estat valorat negativament perquè hi ha elements que es consideren “insalvables”, amb relació al decret llei que dóna impuls les energies renovables.

Entre els arguments en contra hi ha la proximitat als hàbitats de parelles d’àguila cuabarrada i d’altres espècies protegides de fauna, així com l’afectació a la biodiversitat, el patrimoni natural o l’impacte paisatgístic, donat l’elevat nombre de parcs que s’estan tramitant a la mateixa zona.

Amb vuit aerogeneradors i una potència de 32 MW, ‘La Mar’ era el més petit dels quatre parcs eòlics que EDP Renováveis planteja construir entre els termes de Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, el Perelló i l’Ametlla de Mar, amb 42 molins i una producció total de fins a 168 MW.

Un projecte fragmentat en petits parcs per facilitar la tramitació que vulneraria les competències de la llei d’avaluació ambiental, segons denuncien des del GEPEC, perquè s’hauria de fer de manera conjunta donat que tenen una “connexió” pel fet de compartir línia d’evacuació i subestacions.

Comparteix