Agricultura destinarà 280.000 euros al sector pesquer de Tarragona per a la recollida de deixalles marines

Comparteix

La intenció és impulsar un sistema de recollida de residus a tot al litoral català.

El Departament d’Agricultura ha aprovat ajuts d’un milió d’euros, que seran distribuïts entre les quatre Federacions de Confraries de Pescadors catalanes.

Aquests ajuts, cofinançats pel Fons Europeu Marítim de la Pesca i la Generalitat, permetran contribuir a la recuperació del medi marí, a més de compensar el sector pesquer per la dedicació a aquestes iniciatives, avaluar la incidència que té el factor humà sobre la contaminació dels nostres mars i conscienciar els pescadors i la ciutadania de la importància de millorar la gestió dels residus.

De moment, la Generalitat farà un avançament de mig milió d’euros a les confraries de pescadors catalanes, 140.000 dels quals a les de la costa de Tarragona. La secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Isabel Betoret, apunta que serà una manera de donar visibilitat a la recollida de residus que fan dia a dia els pescadors.

De fet, recordem que actualment, els pescadors caleros col·laboren amb dues iniciatives més per la reducció de plàstics i residus que es troben al fons marí.

Comparteix