Les llacunes del litoral calero recuperades, del tot, del temporal Glòria

Comparteix

Després dels últims mostrejos realitzats pels tècnics del Centre Ictiològic del Parc Natural del Delta de l’Ebre, s’ha pogut comprovar que els nivells de salinitat de les llacunes i les espècies que hi habiten es troben, a hores d’ara, en bones condicions.

De fet, el samaruc, l’espècie en perill d’extinció i introduïda a les llacunes caleres per la seva recuperació, ha pogut sobreviure i continuar la seva reproducció sense problemes. La llacuna a on més es temia l’estat d’aquesta població, va ser la de l’Estany Tort, ja que va tenir una significant pèrdua de superfície i una gran aportació de matèria orgànica en descomposició.

Tot i això i gràcies a les neteges de vàries entitats, s’ha pogut restablir la normalitat. Xavier Solé és tècnic de Medi Ambient.

El samaruc també habita a les llacunes de l’Estany, Torrent del Pi i Santes Creus, en les quals s’ha treballat per la seva recuperació i la introducció de l’espècie.

Comparteix