L’Ametlla de Mar entra a la ‘nova normalitat’ aquest divendres

Comparteix

La mobilitat entre territoris, simplificar la regulació dels aforaments, i l’obligació de dur mascareta i mantenir les distàncies de seguretat, entre les mesures aprovades per la fase de represa.

La nova normalitat comença aquest divendres a tot Catalunya. La Generalitat va aprovar aquest dijous el decret que estableix les normes que se seguiran a partir d’ara en la fase de represa, un cop el govern català ha donat per finalitzada la fase 3 del desconfinament a totes les regions sanitàries, abans que acabi l’estat d’alarma.

En aquesta nova etapa, la mobilitat dins del territori català ja està permesa i a partir de diumenge no hi haurà restriccions per desplaçar-se per la resta de l’Estat, un dia abans que també es reobrin les fronteres amb la majoria de països europeus. La resta, inclosa Portugal, està previst per l’1 de juliol.

L’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha afirmat que “tindrem les portes del poble obertes” però “amb prevenció”“Aquests dies viurem l’arribada de visitants i hem de ser tots conscients de la situació en la qual ens trobem. Insistirem molt amb les mesures de seguretat, perquè és la millor manera de combatre el coronavirus”, assenyala.

Entre les mesures imprescindibles hi ha l’ús de la mascareta, que seguirà sent obligatòria en espais tancats i en el cas que no es puguin mantenir la distància interpersonal de seguretat a l’aire lliure. S’afegeix l’excepció per les persones que es relacionin de manera molt habitual. A més, es recorda la importància d’una higiene de mans freqüent.

Pel que fa als aforaments, la regulació se simplificarà i serà més senzilla a partir del 25 de juny, quan s’haurà de garantir una distància d’1,5 metres o l’equivalent de 2,5 m2 per persona, tant en espais tancats com a l’aire lliure. Fins aleshores, bars i restaurants hauran de mantenir el 50% d’aforament en interiors i 75% en exteriors.

Comparteix