La mobilitat per tota la demarcació ja està permesa amb la fase 3

Comparteix

L’Ametlla de Mar ha entrat avui a la darrera fase del desconfinament que permet desplaçar-se entre les regions sanitàries del Camp i l’Ebre.

L’Ametlla de Mar entra a la fase 3, l’última de la desescalada. Des d’aquest dilluns, les franges horàries s’eliminen per a tots els grups d’edat i les trobades podran ser amb un màxim de 20 persones. La principal novetat és que ja està permesa la mobilitat per tota la demarcació de Tarragona. 

D’entre els sectors que més se’n beneficiaran de la mobilitat entre regions sanitàries hi ha el turístic, especialment per la restauració i les activitats nàutiques. L’alcalde Jordi Gaseni diu que aquestes setmanes seran una prova de cara a l’estiu, on la poca massificació serà un punt a favor.

Els qui també se’n beneficiaran seran els veïns de Calafat i l’Almadrava, on s’han reobert els accessos, que també poden moure’s per ambdues urbanitzacions sense restriccions. Amb tot, els cossos policials continuaran fent controls per evitar l’entrada de ciutadans d’altres regions sanitàries.

Novetats amb la fase 3

Els bars i restaurants també poden des d’avui ampliar les terrasses fins a un 75% de l’aforament i l’interior fins a un 50%, així com permetre el consum a la barra sempre mantenint les distàncies de seguretat. També poden obrir els locals d’oci nocturn, amb un terç de l’aforament i sense pista de ball.

Les zones comunes d’hotels i allotjaments turístics poden estar obertes amb un 50% de l’aforament, les activitats de turisme actiu ara es podran fer amb grups de fins a 30 persones i també es permet un guia turístic per a grups d’un màxim de 20 turistes en aquesta darrera fase de desconfinament.

L’ús de la mascareta continua sent obligatori pels usuaris del transport públic, i també per totes les persones majors de sis anys en espais públics oberts o tancats, sempre que no puguin respectar la distància interpersonal. Tot i això, hi ha algunes excepcions per raons de salut o per practicar esport.

Comparteix