El ple aprova un nou paquet de mesures contra els efectes econòmics del coronavirus

Comparteix

El ple de l’Ametlla de Mar aprova per unanimitat més mesures fiscals del pla de xoc per combatre els efectes econòmics del coronavirus a escala local. L’acord permet que, per exemple, durant la resta de l’any no es cobri la taxa d’ocupació de la via pública.

Aquesta excepció de pagament és una de les mesures que s’inclou en el segon paquet de mesures. L’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana, Jordi Gaseni, ha destacat la unitat de tots els partits i ha remarcat que el govern seguirà impulsant més accions.

“Estem contents perquè tots els grups municipals, des de l’inici de la crisi, hem actuat com un sol bloc. I ara ho seguirem fent, mentre anem treballant amb noves accions per tal de superar aquesta situació com més aviat millor”, afirma Gaseni.

Tot i el consens per aprovar el pla de xoc, des de Junts per l’Ametlla de Mar creuen que s’han d’aprovar més mesures per tal de reactivar socialment i econòmicament el municipi. La seva portaveu Eva del Amo creu que és urgent definir un full de ruta.

“Creiem que és necessari l’elaboració urgent d’un pla de reactivació socioeconòmica, que estableixi un full de ruta a seguir durant els pròxims mesos i no anar actuant sobre la marxa. Tenir-ho tot més planificat i les mesures coordinades”, apunta del Amo.

D’altra banda, també es va aprovar un pla econòmic financer perquè el consistori pugui complir amb tots els indicadors pressupostaris. El portaveu d’Entesa per la Cala, Antonio Espuny, ha detallat que és necessari a causa de la modificació del contracte de l’aigua.

“És un pla derivat de l’ingrés extraordinari per la regularització del contracte de l’aigua. Com que hi ha un increment d’ingressos al pressupost, s’incompleix automàticament la regla de la despesa. Els diners s’han destinat a pagar sentències”, explica Espuny.

Un pla que va comptar amb el vot contrari del regidor de Ciutadans, Josep Maria Figueres, qui considera que la modificació que es va fer per incloure els diners va ser “il·legal”. Però Espuny va matisar-li que era una expressió “des del seu punt de vista”.

“Em sap greu que el regidor d’Hisenda s’hagi molestat per l’expressió, perquè no volem ofendre a ningú, però és el que veiem. No he volgut entrar al debat per evitar confrontaments. Ens remet a anar a altres estaments i no ho descartem”, avisa Figueres.

El segon ple telemàtic de l’Ajuntament, que es va celebrar divendres passat, va començar expressant el condol per la mort fa uns dies de l’exalcalde Joan Font. Tots els grups municipals van coincidir en lamentar la pèrdua “d’una gran persona”.

Comparteix