L’Ajuntament paga 380.000 euros a proveïdors des de l’inici del coronavirus

Comparteix

L’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha pagat més de 380.000 euros a proveïdors des de l’inici de l’estat d’alarma. La gestió econòmica de l’equip de govern ha permès fer front a la situació provocada pel coronavirus i agilitzar el pagament de les factures per subministraments o prestacions de serveis.

Uns pagaments que, tot i fer-se amb els procediments habituals i dins els terminis legals, són una prioritat per ajudar que els proveïdors disposin de major liquiditat en aquests moments. El regidor d’Hisenda, Antonio Espuny, afirma que les finances municipals estan preparades per seguir pagant amb normalitat.

«Estem portant una política de molta prudència en el tema econòmic, amb unes reserves suficients perquè puguem seguir tirant endavant l’Ajuntament en situacions com aquesta», explica Espuny afegint que «des del començament del confinament, s’ha anat pagant amb normalitat als proveïdors».

«Hem pagat prop de 400.000 euros en factures», remarca el regidor d’Hisenda. «Aquesta és la feina que estem fent perquè sabem que els proveïdors necessiten que les factures se’ls puguin pagar i tinguin disponibilitat dels diners el més ràpid possible», conclou.

En aquest sentit, el consistori recorda que s’han acordat mesures fiscals de cara a les empreses, amb ajornaments i bonificacions, per evitar que el pagament de tributs suposi una càrrega addicional davant la situació actual. Tot plegat amb l’objectiu de mitigar l’impacte del coronavirus a l’activitat econòmica.

Ajornats els pagaments fraccionats de deutes pendents

D’altra banda, el servei de recaptació municipal ha informat que el pagament fraccionat dels deutes tributaris amb l’Ajuntament, per aquelles persones que van sol·licitar poder pagar-los de manera fraccionada els dies 5 i 20 de cada mes, queden ajornats fins que es normalitzi l’actual situació d’estat d’alarma pel coronavirus.

Comparteix