Els alumnes de primària i secundària comencen el tercer trimestre des de casa

Comparteix

Comença el tercer trimestre de manera virtual. Els alumnes tornen ‘a les aules’ des de casa, per seguir amb el curs escolar encara que no s’avançaran continguts. Els centres de primària i secundària han planificat activitats per nivells, per reforçar els coneixements adquirits, que s’avaluaran segons uns nous criteris.

De fet, l’objectiu d’aquest trimestre serà mantenir el contacte amb tot l’alumnat i aconseguir que no perdin els hàbits de treball. La directora de l’Escola Sant Jordi, Fàtima Garcia, explica que no seran classes habituals sinó que s’enviaran tasques “assumibles”, i que també es tindran en compte les casuístiques de cada família.

Les activitats s’enviaran per canals digitals, que en el cas dels més petits és mitjançant grups de WhatsApp, i en els alumnes més grans amb les eines de Google, com Drive i Classroom. En el cas de l’Institut Candelera, els seus estudiants utilitzaran el correu electrònic i el Moodle del centre per fer els treballs que s’encomanaran.

Tot i que l’avaluació serà d’una manera diferent, la nota final és important en aquells cursos on hi ha un canvi d’etapa com ara sisè de Primària, quart d’ESO o, especialment, segon de Batxillerat. El director Javier Sánchez assegura que els alumnes podran preparar-se bé el temari de la selectivitat amb les eines telemàtiques.

Respecte als alumnes que cursen el Batxibac, s’està buscant una data per fer les seves proves d’accés a la universitat. D’altra banda, el Departament d’Educació i l’Ajuntament repartiran en els pròxims dies dispositius amb connectivitat als alumnes que no tenen equips informàtics o connexió a Internet a casa, perquè puguin seguir el curs.

Comparteix