Els autònoms afectats econòmicament pel coronavirus poden demanar ajuts a partir de dilluns

Comparteix

L’Ajuntament crea el Servei d’Informació d’Ajudes al Treball per donar suport en la tramitació d’ajuts.

Dilluns s’obre la convocatòria d’ajuts pels autònoms afectats econòmicament pel coronavirus. Per donar suport en la tramitació, l’Ajuntament oferirà assessorament a través del Servei d’Informació d’Ajudes al Treball que s’ha centralitzat al Telecentre. Els interessats han de contactar al 977 45 72 69 o a telecentre@ametllamar.cat.

Aquest servei té com a objectiu d’ajudar als autònoms i empreses del municipi que puguin acollir-se en algun dels ajuts per fer front a la crisi del coronavirus, així com pels ciutadans que necessitin fer tràmits relacionats amb l’àmbit laboral. La regidora de Formació i Treball, Jani Brull, afirma que l’objectiu és donar les màximes facilitats.

Respecte als ajuts per autònoms convocats per la Generalitat, s’hi poden acollir tots aquells que tinguin domicili i treball a Catalunya, acreditin una reducció dràstica de la seva facturació al març i hagin suspès la seva activitat econòmica com a conseqüència dels efectes del coronavirus, i a més no disposin d’altres fonts alternatives d’ingressos.

Per accedir a la prestació, també caldrà estar donat d’alta a la Seguretat Social i complir amb les obligacions tributàries. Els ajuts, que seran com a màxim de fins a 2.000 euros per autònom, s’atorgaran pel procediment de concurrència competitiva. Els qui vulguin presentar-ho per compte propi ho podran fer a la seu electrònica de la Generalitat.

Comparteix