El sector pesquer amarra i s’acull als ERTO

Comparteix

El sector pesquer de l’Ametlla de Mar atura la seva activitat. Quasi totes les embarcacions d’arrossegament i les dues d’encerclament han presentat un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO). Les dificultats per complir amb les mesures de seguretat i la davallada de preus a la llotja han abocat a la paralització.

Així ho han explicat des de la Confraria de Pescadors, que des de la passada setmana havia aplicat estrictes mesures d’higiene a les seves instal·lacions i amb el personal i els compradors. El seu patró major, Miquel Brull, afirma que la decisió presa pel sector és la més “encertada” i espera que la situació es normalitzi com més aviat millor.

Una paralització a la qual podrien sumar-se aviat les embarcacions d’arts menors, a l’espera de les ajudes per autònoms per quedar-se també amarrats a port. En el cas de la flota d’arrossegament, l’aturada provocada pel coronavirus se superposarà a la veda biològica. El sector confia de cara a l’estiu remuntar un inici d’any “nefast”.

Comparteix