Les noves mesures davant el coronavirus ordenen tancar bars i restaurants

Comparteix

Ja és vigent el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració a tot Catalunya. Tot i que alguns d’aquests negocis ja havien tancat portes divendres per compte propi, des d’aquesta passada mitjanit és obligatori segons la disposició que el govern català ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat.

D’acord amb aquest decret, poden seguir funcionant els petits comerços i botigues, però moltes d’elles ja han decidit tancar portes per contribuir a la lluita per contenir l’expansió del coronavirus. El text, entre altres, també obliga el tancament d’instal·lacions esportives, mesura que l’Ajuntament ja va fer efectiva divendres.

Mentrestant, els supermercats i comerços dedicats a l’alimentació, higiene i neteja continuen oberts, així com el mercat municipal i el mercat exterior de fruita i verdura. De fet, en algun dels establiments hi ha cues a l’entrada i es veuen prestatges buits. Tot i això, s’ha assegurat que l’abastiment de productes està totalment garantit.

“La distribució alimentària està considerada un servei essencial i es coordina amb les plataformes de distribució l’arribada de productes bàsics”, apunta una instrucció que ha difós aquest matí Protecció Civil a través de les xarxes socials, que recull una sèrie de preguntes i respostes davant de la petició de confinament pel coronavirus.

En aquest comunicat, Protecció Civil també demana a la ciutadania que no hi hagi mobilitat arreu de Catalunya i que no surti al carrer si no és imprescindible. Aquest divendres, la Generalitat va demanar el confinament de tot el país, reclamant la col·laboració de l’Estat per al tancament de ports, aeroports i vies ferroviàries.

Comparteix