La Generalitat estudia la implantació d’un parc eòlic entre l’Ametlla de Mar i Tivissa

Comparteix

L’Ametlla de Mar podria comptar amb un parc d’energia eòlica. Naturgy –l’antiga Gas Natural– proposa la instal·lació de vuit aerogeneradors al nord-oest del terme, en una zona compartida amb Tivissa. És un dels sis projectes que l’empresa ha presentat a la Generalitat i que ara haurà d’estudiar-ne la seva viabilitat.

El nou parc eòlic que es planteja al municipi s’anomenaria ‘La Mar’ i podria generar fins a 32 MW. En total, amb els altres cinc parcs que se situarien a Tivissa, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Móra la Nova, Ginestar i Garcia, es podrien produir més de 200 MW que es distribuirien conjuntament a la xarxa elèctrica. El govern català ha constituït la ponència tècnica que s’encarregarà de fer una valoració prèvia sobre la seva viabilitat, tal com marca el nou decret llei de mesures urgents per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables. En cas que sí, s’haurà de confirmar d’acord amb el planejament urbanístic municipal.

Comparteix