Novetats en el Carnestoltes de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Les caleres i caleros ja ho tenen tot a punt per celebrar aquest cap de setmana una de les festes més esbojarrades de l’any: el Carnestoltes. Rues, concursos i molta festa configuren el programa que organitza la regidoria de Festes, que enguany incorpora novetats.

Els més menuts han estat els primers de sortir al carrer i lluir les seves disfresses, aquest dijous i divendres, en les rues escolars. Però serà dissabte el punt àlgid de la festivitat. El Rei Carnestoltes i la Serafina arribaran a les 17 h de la tarda a l’Ajuntament i aniran en cercavila fins a la plaça Nova, on es farà el pregó, el ball i la festa de benvinguda.

Una de les novetats és que la rua de disfresses del concurs sènior s’avança en horari. La sortida serà a les 20.30 des de l’Ajuntament, passant pels carrers més cèntrics de la població fins a arribar al Poliesportiu. Un cop allà, el Rei Carnestoltes i la Serafina faran el seu parlament i tot seguit els concursants faran una primera desfilada.

En acabar, s’entregarà el sopar a totes les persones que s’hagin inscrit. El regidor de Festes, Jordi Llaó, comenta que aquest canvi en l’horari de la rua de dissabte a la nit ha estat incorporat pensant sobretot en el públic infantil i familiar, i perquè la festa pugui durar més hores.

Un cop acabat el sopar, a les 22.30 h, el grup de versions Zaping oferirà un concert per escalfar motors abans que els concursants tornin a desfilar perquè el jurat  pugui acabar de valorar les disfresses. Els premis sènior tornaran a entregar-se a la nit, però amb un nou extraordinari, tal com explica Llaó.

Per acabar, els DJs locals Ainhoa Martins i Sergio Calero faran moure l’esquelet a partir de la 1.30 h fins a altes hores de la matinada. La rua del concurs infantil serà diumenge a les 17.30 h. S’iniciarà a l’Ajuntament i fins a arribar al Poliesportiu, on tindrà lloc un espectacle d’animació infantil, una xocolatada popular i, finalment, l’entrega de premis. 

Rua Llar d’Infants:

Rua Escola Sant Jordi:Comparteix