La Cala celebra el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència

Comparteix

Les científiques marines són les protagonistes del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència a l’Ametlla de Mar. Prop d’una vintena de comerços han decorat els seus aparadors amb les biografies d’investigadores destacades en aquest camp. L’exposició estarà disponible fins al 23 de febrer.

La primera dona a fer la volta al món en vaixell o la pionera de l’exploració submarina són dues de les dinou científiques escollides amb motiu de l’efemèride, que es commemora aquest dimarts, 11 de febrer. La copropietària de Plàncton, Eli Bonfill, destaca que s’ha apostat per la temàtica marina.

Per promoure visitar l’exposició, entre totes les persones que emplenin una butlleta amb els segells dels establiments participants, se sortejarà un menú doble a les pròximes jornades gastronòmiques. En el cas dels escolars, tal com explica la tècnica de Turisme Eva Garcia, el premi serà un llibre sobre ciència.

A banda de visitar els aparadors, els alumnes de l’Escola Sant Jordi també realitzaran experiments científics. Mentre que a l’Institut Candelera es faran dues xerrades, una sobre Marie Curie i l’altra entorn a la vida sexual al fons del mar, una conferència que es repetirà dijous 20 al bar Pica Pica, a les 19 hores.

A més, des d’aquest dimarts fins al dia 28 de febrer, la Biblioteca Doctor Frias acull una exposició sobre la taula periòdica. La iniciativa del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència a l’Ametlla de Mar està promoguda per l’empresa Plàncton i l’Ajuntament, amb la implicació de comerços i centres educatius.

Comparteix