Comerciants i escolars celebraran el Dia de la Dona i la Nena a la Ciència

Comparteix

L’Ametlla de Mar se suma a la iniciativa del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que es commemorà dimarts 11 de febrer. Des d’aquest dijous fins al pròxim dia 23, dinou establiments decoren els seus aparadors amb una investigadora marina, com ara oceanògrafes o biòlogues.

Aquesta iniciativa, promoguda per Plàncton Divulgació i Serveis Marins amb el suport de la regidoria de Comerç i Turisme, pretén fer visible la tasca de les científiques i ajudar a tancar la bretxa de gènere en la ciència. Per això, cada comerç exposa informació sobre cada investigadora, a banda de tematitzar-ho en relació amb el seu camp de recerca.

Per motivar els ciutadans a què s’acostin a descobrir-ho, s’ha dissenyat una butlleta que emplenant-la amb els segells dels dinou comerços participants (es poden consultar a www.visitametllademar.com) s’entrarà en el sorteig d’un menú doble en les pròximes Jornades de la Tonyina Roja. Maite Boquera és la regidora de Turisme:

En paral·lel, hi haurà xerrades, exposicions i activitats educatives. Per exemple, l’Escola Sant Jordi i l’Institut Candelera s’involucraran amb rutes guiades pels aparadors o tallers científics, entre altres. A més, de l’11 al 28 de febrer, la Biblioteca Doctor Frias acollirà una exposició de la taula periòdica.

Comparteix