La llacuna de l’Estany Tort, afectada pel temporal

Comparteix

La llacuna de l’Estany Tort ha estat la més afectada pel temporal Glòria. A més de quedar connectada amb la mar, les onades van arrossegar a l’interior una gran quantitat de matèria orgànica que estava en procés de descomposició.

Un grup de tècnics del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de l’entitat Paisatges Vius han retirat aquest dijous les restes vegetals, principalment de fanerògames marines com la posidònia, per evitar que pogués afectar els samarucs que hi habiten. Xavier Solé és tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament:

En canvi, sí que preocupa als tècnics l’abundant presència de microplàstics arrossegats per la mar, que també han retirat durant les tasques de neteja. De fet, diumenge passat, ja se’n van treure durant la jornada organitzada per Graëllsia a la mateixa platja.

Comparteix