Balfegó pateix una “important” pèrdua de tonyines pel fort onatge del temporal Glòria

Comparteix

El Grup Balfegó estima que la pèrdua d’exemplars vius de les seves granges d’engreix a la costa de l’Ametlla de Mar serà “important”. La mala visibilitat a l’aigua encara impedeix conèixer el nombre de tonyines roges afectades pel temporal Glòria. Algunes han aparegut mortes al litoral o han estat capturades en mal estat pels pescadors.

L’empresa assegura que, d’acord als exemplars trobats a la costa, el nombre de tonyines mortes no és elevat i la majoria d’elles haurien escapat vives per la part superior de les piscines a causa del fort onatge. El copresident del Grup Balfegó, Manel Balfegó, calcula que les pèrdues seran “considerables i molt més greus del previst inicialment”.

En aquest sentit, Balfegó preveu disposar de xifres aproximades sobre el volum de les pèrdues en el termini d’una setmana, un cop les condicions de visibilitat millorin i els submarinistes puguin constatar el volum de tonyines roges existent a les gàbies.

Sobre els exemplars que alguns pescadors d’arrossegament han capturat morts o en estat de descomposició en els últims dies, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha apuntat que s’estan donant directrius al sector perquè es puguin descarregar a port sense problemes.

Aquesta és una de les qüestions que es va abordar dilluns, en una reunió amb representants de les Confraries de Pescadors ebrenques, entre les quals la de l’Ametlla de Mar, per valorar les afectacions del temporal al sector pesquer.

Comparteix