La tempesta Glòria s’acomiada amb intenses pluges

Comparteix

L’Ametlla de Mar viu l’embat final de la borrasca Glòria, que ha deixat de moment 195 l/m². Les precipitacions podrien ser puntualment intenses i en forma de tempesta o calamarsa durant les pròximes hores. L’Ajuntament ha començat a avaluar els danys d’un temporal excepcional que ha causat desperfectes a tota la costa.

La mar s’ha engolit les cales i platges del municipi, com és ben visible a la platja de l’Alguer on ha causat importants danys al passeig que comunica amb Pixavaques. L’alcalde Jordi Gaseni, que s’ha reunit aquest matí amb el president Quim Torra i la consellera Teresa Jordà, ha avançat que demanaran ajudes.

El port pesquer ha tornat avui a la normalitat, després que les onades superessin l’escullera del moll de Llevant durant l’episodi marítim més intens. Un fet que també s’ha produït al port de Calafat, on algunes embarcacions han patit danys.

El temporal també ha provocat la caiguda de diversos arbres, com per exemple al parc de l’avinguda de l’U d’octubre. Els operaris municipals han retirat els pins caiguts i han talat els que podrien suposar un perill perquè demà es pugui tornar a la normalitat als centres educatius, que aquest dimecres han tancat les seves portes.

La Policia Local demana evitar desplaçaments i extremar les precaucions, sobretot en les zones inundables.

Escolta la valoració sobre l’estat actual del municipi que ha fet l’alcalde Jordi Gaseni, al Sempre amb tu:

Comparteix