El ple aprova canvis urbanístics a Calafat per facilitar atorgar llicències

Comparteix

L’Ajuntament fa un pas més per poder atorgar llicències a la urbanització Calafat. El ple va aprovar inicialment divendres modificar el POUM per substituir el pla de millora urbana actual (PMU) per un nou d’actuació urbanística (PAU).

Aquest canvi de qualificació és un dels primers tràmits per tal de recuperar la normalitat urbanística a Calafat. La modificació es va aprovar amb els vots a favor d’Esquerra i Entesa, l’abstenció de Junts i el vot en contra de Ciutadans.

De la mateixa manera es va aprovar definitivament la modificació del pressupost de 2019, que incorpora 3 milions d’euros als comptes, després de desestimar les al·legacions presentades per Ciutadans i l’associació 3 Calas.

El partit taronja dubta si els ingressos d’Aqualia poden anar a despesa corrent, mentre que l’entitat veïnal reclama que es retornin als abonats els diners facturats de més. Però cap de les dues demandes s’ajusta a les causes per impugnar-ho.

D’altra banda, el ple va aprovar per unanimitat una moció de Ciutadans per arranjar el camí del Ranxo, millorant la calçada i habilitant carrils per a bicicletes i vianants. El govern va explicar que té a punt el projecte i està a l’espera d’una subvenció.

Tots els regidors també van aprovar una moció unitària que denuncia la retallada de serveis ferroviaris, coincidint amb l’obertura de la variant de Vandellòs, i demana millores de freqüències i en la connectivitat amb les Terres de l’Ebre.

I també va prosperar la moció que rebutja la resolució de la Junta Electoral Central sobre la inhabilitació del president Quim Torra i la suspensió d’Oriol Junqueras com eurodiputat, amb els vots a favor d’Esquerra, Junts i Entesa, i l’abstenció de Ciutadans.

Jordi Gaseni és l’alcalde i portaveu d’Esquerra Republicana:

Antonio Espuny és el portaveu d’Entesa per la Cala:

Joan Pere Gómez és el portaveu de Junts per l’Ametlla de Mar:

Josep Maria Figueres és el portaveu de Ciutadans:

Comparteix