L’Ajuntament clausurarà quatre abocadors incontrolats de runes

Comparteix

L’objectiu és contribuir a la recuperació de les condicions naturals dels terrenys afectats i evitar riscos significatius sobre la salut de les persones o el medi ambient.

Mitjançant una subvenció de l’Agència Catalana de Residus, l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar clausurarà quatre punts d’abocaments incontrolats de runes i residus de la construcció al terme municipal.

En total, l’ajuntament ha rebut 34.549,44 € que seran destinats a la clausura de quatre abocadors incontrolats. Tot i que alguns d’aquests punts d’abocament s’han anat netejant i clausurant, encara n’hi ha alguns d’actius en zones marginals i de lligallos.

Els punts sobre els quals s’actuarà, seran el Lligallo del Rabosenc contra la TV-3025, el Lligallo de Manra creuament amb el Camí de la platja de Xelín, el Lligallo de Manra a la zona de Santes Creus-Camí de la bassa de n’Adell, i el Lligallo de Manra zona de Santes Creus sobre l’AP-7.

Tot i que aquests no són els únics que hi ha al terme municipal, es netejaran amb l’objectiu de recuperar l’entorn. Vicent Llaó, regidor d’Obres i Serveis demana conscienciació als ciutadans i recorda que l’abocador municipal ja ofereix servei per aquest tipus de residus.

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat 346.898 euros per clausurar punts d’abocament incontrolat de residus de la construcció. Aquesta iniciativa és fruit de la convocatòria d’ajuts de l’any 2019 per tancar aquests punts d’abocament i es destinaran a 10 municipis catalans que clausuraran 42 punts d’abocament.

La finalitat dels ajuts és contribuir a la recuperació de les condicions naturals dels terrenys afectats i evitar riscos significatius sobre la salut de les persones o el medi ambient. La subvenció inclou, d’una banda, la retirada dels residus i la clausura i revegetació del punt d’abocament incontrolat. De l’altra, la redacció del projecte tècnic en el cas que no el porti a terme l’ens local beneficiari.

Comparteix