Vandellòs II torna a operar després de la recàrrega

Comparteix

Vandellòs II s’ha reconnectat a la xarxa elèctrica, aquest dilluns a la matinada, després de completar la recàrrega de combustible. La central nuclear ha substituït 64 dels elements combustibles que conformen el nucli del reactor, per encarar un nou cicle d’operació. Durant aquest període, s’han realitzat diferents millores a la instal·lació.

Entre aquestes, destaquen la renovació del sistema de maneig del combustible, la inspecció visual remota de la superfície de la tapa del vas i d’altres components del reactor, accions d’inspecció i neteja en els generadors de vapor, i la instal·lació de nous equips de mesura en el sistema de filtratge i ventilació en la contenció.

També s’ha aprofitat per canviar els dos reescalfadors separadors d’humitat, en anglès MSR, uns equips auxiliars de grans dimensions que formen part del circuit secundari de la central. L’actuació permetrà millorar el rendiment, ja que proporcionaran vapor de la millor qualitat possible a les turbines de baixa pressió.

En total, s’han executat més de 9.000 ordres de treball i s’han implantat 35 modificacions de disseny. Més d’un miler de treballadors han participat de la recàrrega, que ha suposat un cost per l’Associació Nuclear Ascó Vandellòs de prop de 20 milions d’euros. Una inversió, afirmen, per garantir l’operació a llarg termini.

Comparteix