El projecte Libera apadrina els fons marins i la costa del Cap de Santes Creus

Comparteix

L’Espai d’Interès Natural Cap de Santes Creus millorarà la seva conservació, gràcies a la concessió del projecte d’apadrinament de Libera que ha rebut Graëllsia

El grup d’estudis i comunicació ambiental Graëllsia, que té un acord de custòdia de l’indret amb l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar, ha rebut finançament per tirar endavant un programa d’accions de conservació, divulgació i voluntariat en aquest Espai d’Interès Natural. 

Una de les accions de l’apadrinament serà la prospecció de residus en el fons marí de l’antiga piscifactoria i en algunes platges, així com un seguiment de l’estat de les praderies de posidònia. També es farà una campanya de sensibilització i divulgació a navegants i usuaris dels entorns de Santes Creus. Eli Bonfill és la coordinadora de custòdia marina de Graëllsia:

Per últim, es faran jornades d’educació ambiental a les platges de la costa sud, on es parlarà dels seus valors naturals i es duran a terme accions de neteja. Aquestes jornades, que es realitzaran la primavera vinent, aniran adreçades a diferents col·lectius, però s’incidirà especialment en l’àmbit educatiu. El tècnic de Medi Ambient de l’Ajuntament, Xavi Solé, apunta que la societat hauria de fer un canvi de xip amb l’ús dels plàstics.

El projecte de l’Espai d’Interès Natural del Cap de Santes Creus ha estat un dels sis apadrinats a Catalunya –l’únic a la demarcació de Tarragona– per part de Libera, una iniciativa impulsada per SEO/BirdLife i Ecoembes per tal de reduir la presència de residus al medi ambient. Això permetrà que Graëllsia rebi una aportació econòmica per desenvolupar aquestes accions.

Comparteix