Arbres caiguts a l’Ametlla de Mar per la forta ventada de diumenge

Comparteix

Les ratxes de vent podrien haver fregat els 100 km/h.

La caiguda d’arbres ha estat la incidència més repetida a l’Ametlla de Mar per la forta ventada, amb ratxes que podrien haver fregat els 100 km/h. La mestralada va afectar sobretot la circulació ferroviària, amb el tall del tram de l’R16 entre Cambrils i Tarragona i provocant importants retards.

Els Bombers, la Policia Local i els Mossos van rebre nombroses trucades durant el diumenge relacionades amb incidències causades pel vent. De fet, el major nombre d’actuacions van ser per retirar arbres caiguts o a punt de caure, la caiguda de pals d’enllumenat, tanques o cartells, o assegurar alguna façana.

Aquestes incidències es van registrar sobretot a les urbanitzacions nord, on les ratxes màximes podrien haver fregat els 100 km/h, tenint en compte els valors registrats en poblacions veïnes com l’Hospitalet de l’Infant, on el vent de mestral va arribar als 124 km/h, o el Perelló, amb 103 km/h.

El vent també va causar problemes a l’R16. Un arbre va caure a les vies, entre Mont-roig i Cambrils, al migdia que es va solapar amb el tall entre Cambrils i Tarragona de mitja tarda. Això va provocar retards de fins a tres hores, en tots els trens regionals i també els de Llarga Distància. El servei es va restablir poc després de les 21 h.

Comparteix