La Cala surt al carrer per rebutjar la sentència del procés

Comparteix

Centenars de veïnes i veïns han protestat aquest migdia davant l’Ajuntament, demanant la llibertat dels ‘presos polítics’. A les 19.30 h, s’ha convocat un ple d’urgència.

Primera resposta al municipi després de conèixer la sentència del Tribunal Suprem, que ha condemnat els líders independentistes, pels delictes de sedició i malversació, a penes de fins a 13 anys de presó i inhabilitació. Centenars de persones s’han concentrat aquest migdia a les portes de l’Ajuntament per rebutjar la condemna i demanar la seva amnistia.

Entre clams de rebuig a les penes dictades pel Suprem i crides a favor de l’alliberament dels ‘presos polítics’, la coordinadora de La Cala per la Independència, Montse Gonzàlez, ha subratllat que la sentència condemna a tots els votants del referèndum i és una venjança per haver fet possible l’1 d’octubre. Amb tot, afirma que “no ens rendirem”.

Des del consistori, la primera tinent d’alcalde, Jani Brull, ha llegit un fragment de la carta que l’exvicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha enviat des de la presó després de conèixer la condemna. La regidora ha destacat que “no hi ha cap alternativa més que la independència” i que “és una necessitat per viure en una societat més democràtica.

L’Ajuntament ha convocat, a les 19.30 h, un ple d’urgència per tal d’aprovar una moció de resposta a la sentència d’un “judici polític”, per reclamar “la llibertat immediata” i defensar el dret d’autodeterminació. Afegir que l’atenció al públic a les oficines municipals, l’Oficina de Turisme i el Telecentre s’ha suspès durant el dia d’avui.

Comparteix