El Suprem condemna per sedició els ‘presos polítics’

Comparteix

A les 12 h, s’ha convocat una concentració a les portes de l’Ajuntament en rebuig a la sentència.

El Tribunal Suprem ha condemnat l’exvicepresident del Govern Oriol Junqueras a 13 anys de presó pels delictes de sedició i malversació, 12anys per als exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa pels mateixos delictes, 11 anys i 6 mesos per a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell per sedició, i 10 anys i 6 mesos per als exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull pel mateix delicte. Tots ells estan inhabilitats pels mateixos anys que la condemna.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, han estat condemnats a 9 anys d’empresonament per sedició, mentre que els exconsellers Carles Mundó, Meritxell Borràs i Santi Vila no entraran a la presó perquè han estat condemnats per desobediència a una multa de 60.000 euros, i a una inhabilitació d’1 any i 8 mesos. La suma de totes les penes s’enfila fins als 99 anys i mig de presó.

Comparteix