La pluja fa traslladar l’acte central de l’11S a l’Ajuntament

Comparteix

El pintor calero Joan Rebull va ser l’encarregat d’‘hissar’ la senyera davant un vestíbul ple.

La Diada Nacional de Catalunya es commemora a l’interior de l’Ajuntament. La intensa pluja va obligar a canviar d’ubicació l’acte institucional, previst a la plaça Catalunya, al vestíbul del consistori. Tot i això, els caleros no van faltar a la cita de l’11 de setembre. De fet, el mal temps també va fer moure la revetlla del parc del Bon Repòs a la Sala de la SCER.

L’entrada de l’Ajuntament es va quedar petita per seguir la hissada de la senyera, enguany a càrrec del pintor calero Joan Rebull, qui va enarborar la bandera mentre es tocava el Cant de la Senyera. En un discurs intens, on va repassar la trajectòria del procés independentista, va fer un clam per seguir treballant per la República Catalana.

En la mateixa línia s’expressava l’alcalde de l’Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, qui també recordava que aquesta Diada es commemorava a les portes de conèixer la sentència del judici contra els presos polítics. Per aquest motiu, demanava decisió i fermesa per fer una resposta popular a l’alçada i per seguir treballant per fer efectiva la independència.

L’acte es va tancar amb l’ofrena floral a la senyera per part del consistori i les entitats locals, i amb la interpretació de l’himne nacional d’Els Segadors a càrrec de la Banda de la Cala i la Coral Verge Candelera. Cal dir que la pluja va impedir que la Banda de Cornetes i Tambors i els Geganters poguessin desfilar pels carrers del municipi.

La programació festiva de l’11 de setembre va començar la nit de dimarts, amb la celebració d’una revetlla popular a la Sala de la Societat. La primera part va sonar a ritme del grup Tribut al Rock Català, que va oferir un concert amb un bon nombre de temes populars. I la segona va ser a càrrec del DJ Sergio Calero, qui va fer ballar a tot el públic.

Els caleros també participen en la manifestació de la Diada

D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana va tornar a organitzar una manifestació a Barcelona per reclamar la independència. Els caleros no van faltar a la cita, igualant el nombre d’inscrits a escala local, tot i baixar la participació total fins a les 600.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. Molts dels assistents van viatjar amb el bus de La Cala per la Independència.

Els participants caleros van viure la Diada a la Gran Via, en el tram comprès entre els carrers Viladomat i Comte Borrell, des d’on van seguir l’acte central situat a la plaça Espanya. La coordinadora local de l’ANC, Montse Gonzàlez, valora l’assistència de manifestants i explica que l’objectiu era demanar unitat estratègica als partits de cara a la sentència judicial.

Comparteix