Denunciat un pescador recreatiu per capturar tonyina en període de veda

Comparteix

La Guàrdia Civil va interceptar-lo al Port Calafat amb uns 50 quilos de tonyina trossejada.

El Seprona de la Guàrdia Civil ha denunciat un pescador recreatiu per capturar amb mort un exemplar de tonyina roja en època de veda. En coordinació amb inspectors de Pesca de la Generalitat, van interceptar la setmana passada un vehicle que pretenia abandonar el port esportiu de Calafat, a l’Ametlla de Mar.

A l’interior, duia un refrigerador portàtil de grans dimensions que contenia diverses parts de tonyina roja trossejada, sense cap, vísceres i cua, amb un pes d’uns 50 quilos. Segons els agents, previsiblement estava preparat per a introduir-lo en la cadena alimentària fora del circuit legal, sense sotmetre’s a controls administratius i sanitaris. 

Per aquest motiu, van comissar les captures i van obrir un procés sancionador per infringir la Llei de Pesca Marítima de l’Estat, per la tinença i descàrrega d’exemplars de tonyina roja en època de veda. La passada setmana també van enxampar un pescador recreatiu amb una tonyina d’uns 60 quilos al port de Riumar, a Deltebre.

Comparteix