Més prevenció i menys actuacions sanitàries a les platges caleres

Comparteix

Disminueixen fins a un 50% les assistències sanitàries de Creu Roja a les platges i cales a l’Ametlla de Mar. El servei de la Creu Roja a la costa calera va finalitzar el passat diumenge amb la meitat d’assistències realitzades i el doble de mesures preventives respecte a l’any anterior.

Estiu molt tranquil amb poca presència de meduses a la costa calera. És el balanç que l’Assemblea Local de Creu Roja de l’Ametlla de Mar ha fet de la campanya d’estiu 2019, compresa entre l’1 de juliol i al 31 d’agost. El servei ha registrat un total de 318 intervencions per cures, ocasionades majoritàriament per cops, talls o picades d’algun insecte extern a l’aigua.

Per altra banda, l’atenció a les mesures preventives han augmentat el doble i s’han registrat fins a 3.270 avisos, tan terrestres com des de l’embarcació.Entre els avisos se n’han de comptabilitzar per prevencions en espigons i zones de bany no autoritzades, accessos a zones de bany amb vehicles nàutics a motor o advertències per sortir de l’aigua amb bandera roja.

Pilar López és l’administrativa de Creu Roja l’Ametlla de Mar.

Un altre dels aspectes a comentar respecte a la campanya actual, és l’important descens de socorristes locals. La nova normativa i les necessitats formatives dels socorristes, han fet que la major part dels socorristes d’aquest any, hagin vingut de diferents indrets de l’estat espanyol.

Comparteix