Les candidatures presenten les seves principals propostes de govern

Comparteix


Qüestions com l’impuls al sector turístic, les millores a les urbanitzacions o el reforç i apropament de la policia entre els punts en comú dels cinc partits polítics que concorren a les municipals.

Les candidatures que es presenten en aquestes eleccions municipals ja tenen definit el seu projecte pel futur de l’Ametlla de Mar. La millora de les urbanitzacions és un eix comú en tots els programes electorals, però també ho són temes com l’apropament de la Policia Local al nucli urbà o l’aposta pel turisme com a motor de l’economia local.

Junts per l’Ametlla de Mar

Junts per l’Ametlla de Mar vol crear nous patronats de Turisme i Comerç, i impulsar l’associacionisme comercial. Aposten per prioritzar la neteja i manteniment dels espais públics, com els parcs o les platges. Es comprometen a asfaltar en 8 anys els carrers malmesos de totes les urbanitzacions i construir noves depuradores.

Negociaran amb Ports la construcció del nou edifici comercial a la façana marítima i les obres de reforç de l’espigó del moll de Llevant. També proposen fer una nova biblioteca, adequar el poliesportiu perquè pugui ser un centre d’oci, fer millores al Casal d’Avis, reforçar la Policia Local i crear una regidoria d’Igualtat i elaborar un pla de polítiques de dones. 

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana té com a objectiu acomplir cinc compromisos en els primers 100 dies de govern. Aquests són la creació de la campanya de civisme ‘M’estimo La Cala’, crear una aplicació mòbil d’incidències a la via pública i potenciar una brigada d’intervenció ràpida de neteja, obrir una oficina de la Policia Local a l’Ajuntament i crear el Carnet Jove calero.

Volen crear una ordenança del paisatge urbà per cuidar l’estètica de poble pescador. Redactar el nou projecte de l’edifici comercial del port. Fer un portal web perquè el comerç local pugui vendre online. Aposten per desenvolupar i ampliar el polígon industrial, fer una nova biblioteca i seguir amb l’asfaltat de carrers a les urbanitzacions d’acord amb les associacions veïnals.

Compromís i Podem per la Cala

Compromís i Podem per la Cala es marca com a objectius estratègics rebaixar el deute públic i revisar els impostos municipals. Volen fer una ordenança de convivència a l’espai públic, signar un pacte turístic local i potenciar la participació veïnal per definir el poble del futur. Proposen un pla de cooperació dels sectors pesquers artesanal, industrial i esportiu. 

Aposten per crear una regidoria d’urbanitzacions, disseminats i barris amb competències, i impulsar un pla estratègic de manteniment de camins. També desenvolupar un pla mediambiental i d’eficiència energètica, apropar la Policia Local al ciutadà, elaborar un pla d’ocupació i suport per a joves, i crear una nova zona d’oci.

Ciutadans

Ciutadans proposa ampliar el sòl industrial, crear un observatori de recerca i captura empresarial i fer un pla de suport a l’emprenedoria. Demanar el retorn d’un 75% de la taxa turística al municipi. També desenvolupar un pla de mobilitat urbà i interurbà, remodelar el poliesportiu per prescindir d’envelats i becar els millors alumnes de batxillerat.

A les urbanitzacions nord iniciar un procés de descentralització administrativa, instal·lar lectors de matrícules a les entrades i sortides, exigir la depuradora i regular la segona fase de Les Tres Cales. Fer una auditoria en relació als serveis que es reben pels impostos que es paguen. I reforçar el paper de la Policia Local.

Entesa per la Cala

Entesa per la Cala vol disminuir el deute municipal, sense apujar impostos i remunicipalitzant els serveis públics. Proposen fer un pla d’actuació urbanístic en carrers i places, preservar les zones costaneres, acabar el desenvolupament del polígon, seguir amb l’asfaltat de Les Tres Cales i construir un edifici multifuncional a Calafat.

Aposten per crear i promocionar nous productes i serveis turístics, i potenciar el comerç local i les activitats gastronòmiques. Volen construir un poliesportiu i una pista d’atletisme a la zona esportiva, una pista coberta a les escoles, i elaborar un pla estratègic per als joves. També recuperar la patrulla rural de la Policia Local.

Comparteix