Els departaments d’Agricultura i Educació refermen la seva aposta per l’Escola de Capacitació Nauticopesquera de l’Ametlla de Mar

Comparteix

Els consellers Teresa Jordà i Josep Bargalló han signat, aquest divendres, un acord de col·laboració perquè el centre ampliï la seva oferta amb nous cicles formatius, seguint l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030.

Amb aquest memoràndum volen promoure nova formació professional vinculada amb les activitats marítimes, com ara el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Vela -amb les modalitats d’aparell fix i lliure- que s’impartirà a partir del pròxim curs. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha destacat que l’Escola és la referent en la formació nauticopesquera al país.

Els consellers han pogut visitar les instal·lacions de l’Escola Nauticopesquera, que s’han actualitzat en els darrers anys amb la incorporació de simuladors de navegació, màquines i radiocomunicació. Precisament, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, explica que permetrà formar els nous professionals de la mar.

El centre públic de referència en l’àmbit marítim de Catalunya ha format, des de l’any 1997 quan es va reestructurar, més de 5.700 persones en els cicles formatius, unes 50.000 en títols professionals nauticopesquers i més de 150.000 han obtingut titulacions per a l’exercici de la nàutica d’esbarjo.

Comparteix