L’Ajuntament haurà d’indemnitzar un grup de veïns pel soroll dels pubs del carrer Cervantes

Comparteix

Si es confirma la sentència, haurà de pagar 2.000 euros a cadascun dels 12 veïns que han denunciat patir molèsties i danys morals durant anys per sorolls de la música, els crits i les baralles dels clients dels bars musicals de la zona.

La sentència, dictada pel jutjat contenció administratiu número 2 de Tarragona, diu que s’han vulnerat “drets fonamentals relatius a la intimitat personal i familiar i a la inviolabilitat del domicili per inactivitat de l’administració”. Per això, dóna tres mesos a l’Ajuntament perquè acabi amb el soroll dels actuals tres locals del carrer Cervantes.

També exigeix inspeccions als locals, controls de l’aforament -sobretot els caps de setmana-, i mesuraments acústics sense preavís als domicilis dels veïns més pròxims. L’escrit també estableix controls estrictes dels horaris de tancament i que s’obrin expedients sancionadors als bars musicals que incompleixin les normatives.

La jutgessa conclou que “s’adoptin les resolucions administratives oportunes, inclòs el plantejament de traslladar els bars fora del nucli urbà”. I també demana el trasllat de la sentència a la Fiscalia per si el cas fos constitutiu d’un delicte contra el medi ambient per “deixadesa de funcions” de l’administració local davant de les “reiterades denúncies”.

L’Ajuntament ha anunciat que recorrerà aquesta sentència. Segons informa el govern municipal, durant aquest mandat s’han aixecat actes que han donat peu a més d’una vintena d’expedients sancionadors als locals. Tanmateix, expliquen que els caps de setmana es fan controls dels horaris de tancament.

Les primeres denúncies contra el consistori per les molèsties es remunten a l’any 2003. Els veïns van tornar a presentar queixes al consistori l’any 2006 i ho han continuat fent “successivament” fins a l’any 2017. L’agost de l’any passat, els veïns van presentar un requeriment amb un llistat d’actuacions i van fer un acte de protesta al carrer.

Comparteix