Les llums comencen la veda després d’un any bo de captures

Comparteix

Aquest 2018 s’ha capgirat la situació del sector del peix blau de Tarragona.

El sector pesquer de l’encerclament comença la seva aturada biològica. Les dues llums caleres que queden en actiu, amb base al port de Tarragona, s’aturaran durant dos mesos. Ho fan després d’un any bo, a diferència dels anteriors, on van patir una crisi de captures que va fer desaparèixer quatre embarcacions del municipi.

El 2018 ha estat bo, tant per la quantitat de les pesqueres com pel nou model de comercialització del peix blau amb Mercadona. Però, tal com explica el patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Miquel Brull, no creuen que el retorn de les captures vagi lligat a què s’han recuperat els caladors.

Ara, estan a l’espera de les conclusions de l’estudi científic. L’altra lluita que tenen és el cobrament dels ajuts de les vedes. Les embarcacions tarragonines reclamen cobrar per 30 dies hàbils i no per 15 com els paguen ara. Brull justifica la demanda perquè ells aturen la flota dos mesos, en comptes d’un com ho fan a la resta de Catalunya.

Comparteix