Mor el mossèn de l’Ametlla de Mar, Antonio Bordás

Mn. Bordás en una entrevista a La Cala RTV, durant la Festa Major de la Candelera.
Comparteix

El capellà de la parròquia traspassava la vespra de Nadal, als 69 anys, de manera sobtada.

Mor Mn. Antonio Bordás Belmonte. El capellà de la parròquia de l’Ametlla de Mar traspassava la vespra de Nadal, el dilluns 24 a la tarda, de manera sobtada als 69 anys. Nascut a Vilafranca (Castelló), Mn. Bordás va cursar els estudis de teologia al Seminari de Tortosa i posteriorment va estudiar a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.

La seva relació amb la població no ha estat només com a rector. L’any 1973 va estar d’adjunt a la parròquia, quan va finalitzar els seus primers estudis teològics, i va ser un dels professors de religió catòlica a l’escola. La seva tornada a l’Ametlla de Mar va ser l’any 2011 i, des d’aleshores, havia estat el sacerdot de l’església calera.

Respecte al seu vessant d’escriptor, Mn. Bordás va arribar a escriure més d’una cinquantena de títols religiosos. Destaca el llibre sobre la història de la Parròquia de la Purificació de Maria de l’Ametlla de Mar, que va publicar el 2015. Veïns de la població han fet arribar les seves mostres de condol, com també ho va fer l’Ajuntament, a les xarxes socials.

Comparteix