Teresa Ribera està “escandalitzada” pels 30 anys sense simulacres d’emergència nuclear

Comparteix

La ministra per a la Transició Energètica es compromet a treballar la petició amb el ministre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska.

L’actual ministra per a la Transició Energètica, Teresa Ribera, va reconèixer al passat ple del  dimecres, sentir-se “sorpresa i escandalitzada” perquè la zona nuclear de Tarragona fa 30 anys que no viu un simulacre total d’emergència i té pendent l’actualització dels plans de seguretat.

Va ser en resposta a la interpel·lació que li va presentar el diputat d’Esquerra Republicana, Joan Capdevila, després de les crítiques dels republicans per la situació de l’àrea nuclear tarragonina. La ministra es va comprometre a treballar la petició amb el ministre de l’interior, Fernando Grande-Marlaska, i presentar un calendari concret per dur-lo a terme aviat.

Les declaracions de Ribera coincideixen amb les crítiques exposades públicament la setmana passada pels republicans, entre ells l’alcalde Jordi Gaseni, on denunciaven la deixadesa del govern espanyol en matèria de seguretat nuclear. Per tot plegat, els republicans presentaran una moció el pròxim 13 de novembre, al ple del Congrés dels Diputats.

Comparteix