Neix l’Associació Catalana de Dones de la Mar

Comparteix

L’objectiu de l’Associació és donar visibilitat a les dones al món de la mar.

L’Associació Catalana de Dones de la Mar és una entitat que vol donar visibilitat de les dones que treballen en els sectors pesquers i marítims. Al capdavant, posant en marxa l’associació, hi ha la secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Isabel Betoret, ja que és el Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre qui lidera el projecte.

Entre els reptes que es marca la nova associació, hi ha el foment de projectes empresarials promoguts per dones, especialment els relacionats amb l’economia blava, i promoure la seva participació en la diversificació de les activitats econòmiques del sector pesquer i aqüícola i en la formació i l’accés a les activitats professionals que es realitzen dintre d’aquest àmbit.

Per engegar els motors d’aquesta entitat de dones de mar, s’ha creat un equip liderat per la secretària de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, Isabel Betoret, qui presideix de manera temporal l’Associació. Betoret explica que ara s’estan fent tots els tràmits per constituir-la i posteriorment es farà una assemblea amb totes les sòcies.

Aquesta associació és un dels primers projectes de cooperació interterritorial que té com a objectiu incrementar la visibilitat de les dones del sector pesquer i aqüícola, reconeixent la tasca que duen a terme. Per poder funcionar, rebran una aportació del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre de 27.000 euros, entre enguany i l’any vinent.

 

 

Comparteix