L’Institut Candelera enceta el nou curs amb rècord d’alumnes i amb canvis en les notes a l’ESO

Comparteix

A més, aquest curs, professorat europeu vindrà a formar-se a l’Ametlla de Mar en competències d’ensenyaments en idiomes i es promocionaran nous intercanvis lingüístics.

L’inici del curs a l’Institut Mare de Déu de la Candelera serà de manera esglaonada. Aquest dijous es realitzen les presentacions a l’ESO i demà s’iniciarà el curs, mentre que divendres es farà als cursos de Batxillerat i Cicle Formatiu, que començaran dilluns vinent.

El nou curs ve marcat per alguns canvis importants, un dels quals és la desaparició de les notes de l’1 al 10 a l’ESO. El departament d’Ensenyament ha eliminat aquest mètode d’avaluació donant pas a l’avaluació per assoliments. Així les avaluacions, per primera vegada, seran sense número a l’ESO. Això significarà un canvi en la manera de puntuar, com ja s’ha implementat a l’educació primària.

En total, 380 alumnes estudiaran enguany al centre de secundària calero que bat rècords d’estudiants. La planificació de professorat que ha fet Ensenyament ha permès crear més línies que les oficials. Així per exemple, tot i tenir 2 línies oficials a 1r d’ESO se n’han habilitat 3. Aquest fet també s’ha produït a 3r i 4t d’ESO que de 3 línies se n’han pogut fer 4, una d’elles dedicada a l’Aula Oberta. Javier Sánchez és el director de l’Institut Candelera.

Entre aquest increment d’alumnat, destaca el nombre d’estudiants que han decidit cursar el Batxibac, el batxillerat en francès. La nova promoció que comença enguany serà de 12 alumnes. En aquesta línia, l’Institut Candelera ha estat seleccionat com a centre formador de metodologia per a estades internacionals de professorat de la Unió Europea.

A més de l’experiència amb el Batxibac, de la que el centre n’és pioner a les Terres de l’Ebre, aquest curs també es vol apostar també per al llengua anglesa en matèries no lingüístiques i es farà una estada d’immersió al Regne Unit. Sánchez explica que l’institut també té previst impulsar un projecte de generació plurilingüe.

Pel que fa a les noves tecnologies, des del centre se seguirà insistint en la promoció i la implantació de projectes de robòtica i de conscienciació mediambiental.

Comparteix