Les restriccions a l’N-340 i l’N-240 incrementen fins a un 134% el trànsit de camions per l’autopista

Comparteix

Els Mossos d’Esquadra van informar uns 2.300 transportistes de la prohibició de pas a l’N-340

Les restriccions de pas de vehicles pesants per l’N-340 ha multiplicat el trànsit de camions per l’autopista. La mesura, que va entrar en vigor el 2 de setembre, ha suposat que fins a un 134% més de vehicles pesants circulin ara per l’AP-7 en el tram entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, segons dades del Servei Català de Trànsit.

Aquest tram ha passat d’uns 2.475 a 5.794 camions diaris. Això ha esponjat la circulació al tram ebrenc de l’N-340, malgrat el gran nombre de rotondes i els llargs trams de línia contínua existents. Més cap al nord, el tram de l’AP-7 entre Altafulla i Vilafranca ha passat de 7.686 a uns 9.541 camions diaris, un 24% més.

Aquests desviaments es produeixen amb unes bonificacions als peatges, que són d’un 42,53% pels camions que estan en trànsit i del 50% pels que facin trajectes interns. La subdirectora general de gestió del trànsit del Servei Català de Trànsit, Cristina Pou, fa una valoració molt positiva del desviament de camions cap a l’autopista.

Entre els dies 2 i 9 de setembre, els Mossos d’Esquadra van informar uns 2.300 transportistes de la prohibició de pas a l’N-340. Després d’una setmana d’adaptació, des d’aquest passat dilluns els agents de trànsit ja poden denunciar els conductors que incompleixin la normativa amb sancions que s’enfilen als 500 euros. De moment, però, no se n’han facilitat dades.

Comparteix