L’Ajuntament habilitarà una nova planta de tractament de restes vegetals

Comparteix

L’objectiu és reduir el volum de les més de 2.500 tones anuals de residu verd que es generen a l’Ametlla de Mar.

L’abocador municipal comptarà amb una nova planta de tractament de restes vegetals. El consistori ha iniciat els treballs per millorar-ne la gestió. D’aquesta manera s’aconseguirà reduir el volum de les més de 2.500 tones anuals de residu verd que es genera a l’Ametlla de Mar.

Per fer-ho possible, l’Ajuntament està habilitant un nou moll de càrrega i descàrrega de contenidors, així com una superfície d’uns 500 m² pel triatge i selecció de les restes, i la instal·lació d’una màquina trituradora d’alta capacitat. A més, s’ha aprofitat per soterrar la línia elèctrica que creua l’abocador.

Un cop estigui operativa la nova planta s’optimitzarà la gestió actual, ja que s’evitaran acumulacions. Quan arribin els contenidors verds, els operaris faran una tria dels residus aptes, els trituraran, i els emmagatzemaran directament en contenidors, preparats per enviar a les empreses de tractament. Antonio Espuny és el regidor d’Obres i Serveis.

Amb aquesta actuació per millorar el tractament, el govern vol evitar generar acumulacions de residu verd i possibles ensurts, com l’incendi del passat mes de maig. Després d’aquesta primera fase, el consistori estudia tancar el cicle i podria construir, en un futur, una planta de compostatge al polígon industrial.

Comparteix