Les barques de vela llatina tornen al port natural de l’Estany

Comparteix

La trobada del golf de Sant Jordi ha recreat l’arribada a l’antic port amb més d’una vintena d’embarcacions participants.

L’Ametlla de Mar ha tornat a ser el punt de trobada de les embarcacions de vela llatina de la Mediterrània. Més d’una vintena d’embarcacions de Catalunya, València i el sud de França han participat en la tretzena edició de la Trobada de Vela Llatina al Golf de Sant Jordi. Enguany, la trobada ha volgut rememorar la recuperació del Port Natural de l’Estany.

El bon temps amb sol i vent suau ha permès als tripulants gaudir d’un cap de setmana de navegació fantàstic. La navegada principal va tenir lloc dissabte al matí amb la sortida fins al Port de l’Estany, on totes les barques van entrar-hi per primer cop, després de la seva recuperació mediambiental. Andreu Clarós és el president de l’associació Vela Llatina La Cala:

Durant la trobada, tampoc hi han faltat els típics ranxos mariners, recuperant la tradició dels menjars a bord. A més, enguany els participants han hagut d’elaborar el seu millor plat amb tonyina en un concurs gastronòmic.

En definitiva, una de les cites més importants pels amants d’aquestes embarcacions tradicionals, alguns dels quals naveguen fins a 400 milles per participar-hi. Recordem que la trobada està organitzada per l’associació Vela Llatina La Cala.

Comparteix