La tonyina roja salvatge del Mediterrani tindrà marca pròpia

Comparteix

La Confraria de Pescadors està treballant en una identitat que faci valdre l’espècie que capturaran la flota d’arts menors.

La tonyina roja artesanal comptarà amb una marca pròpia. Des d’aquest dilluns, la flota d’arts menors pot pescar aquesta espècie, dins la quota recentment assignada. Per donar-li més valor, hi haurà una marca comercial que ja s’està dissenyant. A més, el sector farà un pla de captures per poder vendre-la als millors preus possibles.

Una marca que identifiqui la tonyina roja pescada a l’ham. És el que estan treballant des de la Confraria de Pescadors de l’Ametlla de Mar, conjuntament amb la resta de confraries implicades, per donar un valor afegit al producte. El patró major, Miquel Brull, explica que la qualitat de la tonyina salvatge s’identificarà amb aquest nou distintiu.

Recordem que la flota artesanal catalana pot capturar, des d’aquest dilluns i fins a l’1 d’octubre, la tonyina roja de manera dirigida. A la població poden fer-ho 18 embarcacions, amb una quota per cadascuna de 260 kg. Des de la Direcció General de Pesca s’està treballant també per fer una gestió conjunta d’excel·lència amb estàndards de qualitat.

Jordà celebra la quota de tonyina roja per les arts menors

Des de Sant Carles de la Ràpita, amb motiu de les Festes del Carme, la consellera de Pesca Teresa Jordà va celebrar que la flota catalana d’arts menors sigui autoritzada a la pesca dirigida de la tonyina roja, des de diumenge. Jordà creu que es tracta d’una oportunitat per fer d’aquest tipus de pesca artesanal un exemple de sostenibilitat.

Comparteix