El resultat econòmic del 2017 permet liquidar crèdits amb l’Estat i rebaixar l’endeutament

Comparteix

L’Ajuntament destinarà 330.000 euros a cancel·lar diversos préstecs ICO que s’arrosseguen de l’anterior govern municipal.

El deute de l’Ametlla de Mar es rebaixarà gràcies als resultats positius econòmics de l’any passat. El romanent de tresoreria aconseguit es destinarà a cancel·lar alguns dels préstecs amb l’administració estatal, que s’arrosseguen de l’anterior govern municipal.

La gestió econòmica està donant els seus fruits. L’estalvi positiu en l’exercici de 2017 permetrà destinar 330.000 euros per fer front a alguns dels crèdits ICO que l’Ajuntament havia contret per pagar factures de proveïdors. Així es va acordar en el darrer ple municipal, a proposta de l’equip de govern d’Esquerra Republicana i Compromís per la Cala, amb el suport de Plataforma Calera, i l’abstenció del PDeCAT.

El regidor d’Hisenda, Antonio Espuny, explica que «l’anterior equip de govern va deixar l’Ajuntament intervingut per l’Estat i això obliga a complir una sèrie d’obligacions. Una d’aquestes és que en cas de romanent de tresoreria positiu, cal amortitzar els crèdits ICO amb aquests diners».

Amb aquesta mesura, el govern municipal aconseguirà situar la ràtio d’endeutament al 117%: set punts per sobre del màxim legal permès, però molt inferior al 135% que van trobar-se en el primer any de mandat. L’alcalde Jordi Gaseni afirma que «l’esforç d’administració dels recursos i la gestió honesta d’aquest govern ens porta a cap a l’estabilitat econòmica de les arques municipals».

Comparteix