Nova ordenança de mobilitat i més diners per inversions al municipi

Comparteix

El ple va aprovar per unanimitat la normativa que regula la circulació de vehicles i vianants. També es van acordar modificacions de crèdit i mesures urbanístiques al nucli urbà.

Llum verda a l’ordenança que actualitza el pla de mobilitat. El ple de l’Ajuntament va aprovar, aquest dimecres al vespre, aquesta normativa amb la unanimitat de tots els grups. També es van acordar modificacions urbanístiques i de pressupost, amb més inversons per enguany. A més, ja s’ha convocat una nova reunió informativa oberta als caleros i caleres.

El ple va aprovar la nova ordenança de circulació i vianants, relativa al pla de mobilitat, que contempla la rebaixa dels imports de les denúncies lleus pel mal estacionament o la unificació dels horaris dels càrregues i descàrregues. L’alcalde, Jordi Gaseni, (ERC) explica que és una normativa que calia actualitzar i que s’ha fet amb el consens de tots els grups polítics.

Durant la sessió plenària també es van aprovar dues modificacions de crèdit. Una que destina el romanent de tresoreria del 2017 a rebaixar el deute pagant alguns dels crèdits ICO. I l’altra per incloure les subvencions de la Diputació per enguany. El primer tinent d’alcalde, Antonio Espuny (Compromís per la Cala) afirma que la partida d’inversions s’incrementa en  230.000 euros.

En matèria urbanística, a l’espera de la llum verda de la CUTE a la transitòria per poder construir a les urbanitzacions, el ple va acordar modificacions al POUM sobre la segona fase de Ribes Altes i per poder edificar al nucli urbà sense construir un aparcament si el solar o les característiques del carrer ho impedeixen. Joan Font és el portaveu de Plataforma Calera.

A part dels punts ordinaris, el govern va fer un repàs a les actuacions més immediates com per exemple la construcció d’un nou aparcament de superfície al solar de les Escoles Velles, que es preveu enllestir la primera quinzena de juliol. En aquesta línia, el portaveu del PDeCAT, Joan Pere Gómez, demanava que no es fessin les obres en plena temporada turística.

Els grups municipals també van aprovar els acords del Servei d’Intervenció Socioeducativa del Baix Ebre, que es presten al municipi a través del Consell Comarcal. A més, l’alcalde va avançar que el pròxim divendres 8 de juny, tindrà lloc una nova reunió informativa oberta als veïns i veïnes de l’Ametlla de Mar. Serà a les 20.15 h a la Sala de la Societat.

Comparteix