El GALP Mar de l’Ebre atorga ajuts a quatre projectes caleros lligats al sector marítim

Comparteix

Una de les iniciatives és de l’Ajuntament i la resta són privades. Els ajuts concedits al municipi fregaran els 150.000 euros.

Quatre projectes locals vinculats al sector marítim rebran finançament del Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre, del que en formen part ajuntaments, confraries i empreses del sector pesquer i aqüícola. Aquest organisme ha adjudicat les ajudes del Fons Europeu Marítim i de la Pesca i de la conselleria d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

D’entre les 45 propostes aprovades al territori, 31 rebran finançament. 4 d’aquestes són de l’Ametlla de Mar, concretament una de l’Ajuntament i tres d’iniciatives privades. Els projectes es finançaran entre un 40% i un 80%. En total, els ajuts concedits al municipi pujaran prop de 150.000 euros.

L’alcalde i vicepresident del GALP, Jordi Gaseni, comenta que «els projectes adjudicats són de contingut divers, com ara el de senyalització turística de l’Ajuntament, el de promoció del turisme de convencions, el d’un restaurant que potenciarà el consum de peix de proximitat, i un darrer d’adquisició de vehicles isoterm per a la millora de la comercialització del peix fresc».

Ara caldrà que la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat ratifiqui la proposta d’ajuts per al desenvolupament local, per les anualitats 2018-2019, aprovades pel Grup d’Acció Local.

Comparteix