Vandellòs II comença una recàrrega de combustible fins al juliol

Comparteix

La central nuclear està aturada des del març, després que es localitzés una fuita d’aigua en la barrera de pressió del circuit primari.

Vandellòs II no tornarà a operar fins a l’estiu. ANAV ha iniciat ja la recàrrega de combustible de la central, superposada amb la parada no programada del passat mes de març quan es va detectar la fuita d’aigua del circuit primari. Es preveu que la nuclear torni a funcionar a mitjans del mes de juliol. Així la planta acumularà més de 4 mesos d’inactivitat.

La recàrrega va començar el passat dissabte la realització de manteniments preventius, correctius i millores. A més de la substitució d’un terç dels elements combustibles allotjats al reactor, entre els principals treballs planificats destaca la inspecció remota del fons del vas i la neteja d’elements combustibles allotjats per ultrasons.

També es durà a terme la substitució del motor i un segell de la bomba de refrigerant del reactor B, i la substitució de tres vàlvules de seguretat del pressionador. Així mateix, es procedirà a substituir l’estator del generador principal i de l’excitatriu. Tots aquests treballs s’allargaran més del previst, ja que normalment les recàrregues duren uns 50 dies.

Comparteix