Rècord de degustacions de Tonyina Roja servides en les Jornades

Comparteix

Més de 4.500 tapes i 1.800 menús arrodoneixen l’exitós esdeveniment gastronòmic iniciat amb 7.400 tastets repartits al Bon Repòs.

Les Jornades de la Tonyina Roja baten rècords de participació. La setena edició d’aquest esdeveniment gastronòmic ha superat les xifres d’anys anteriors, servint més de 4.500 tapes i més de 1.800 menús. Diumenge passat es tancaven tres setmanes on l’Ametlla de Mar ha estat la capital de la Tonyina Roja del Mediterrani.

Milfulls de tonyina amb verduretes i un toc de romesco o galeta fina de blat amb tonyina, soja, alvocat, maduixa, wasabi i remolatxa. Són dues de les 18 tapes diferents que s’han pogut tastar al llarg dels caps de setmana de ruta de la Tapa Roja, patrocinada per Heineken. En total, s’han servit 4.750 tapes entre tots els bars participants.

Els restauradors també han treballat intensament, elaborant fins a 1.850 menús. Tàrtar de tonyina amb patata trufada o caneló de tonyina i alvocat amb beixamel especiada són algunes de les propostes que s’han degustat a 15 restaurants locals. El gerent de l’Àrea Municipal de Turisme, Damià Llaó, confirma l’èxit turístic i gastronòmic de les Jornades.

A les dades de bars i restaurants, cal sumar totes les degustacions servides durant el primer cap de setmana de les Jornades, al parc del Bon Repòs, en la Diada organitzada per la mateixa Àrea de Turisme. En només dos dies es van servir 6.800 racions de tonyina roja en especialitats japoneses, 600 de romesco de tonyina i 1.850 copes de vi de la DO Terra Alta.

Comparteix