Reclamen la llibertat dels ‘Jordis’ quan es compleixen sis mesos de l’empresonament

Comparteix

La Cala per la Independència aplega més de mig centenar de persones que rebutgen la seva presó i el delicte de rebel·lió del que se’ls acusa.

Aquest dilluns es complien sis mesos des de l’entrada a presó provisional dels ‘Jordis’. Per aquest motiu, una cinquantena de caleros es van aplegar al vespre a les portes de l’Ajuntament per exigir la seva llibertat. La concentració va tenir lloc hores després que el Suprem confirmés a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart el seu processament per rebel·lió.

Coincidint amb els sis mesos del seu empresonament, La Cala per la Independència va tornar a fer una crida per denunciar l’existència de ‘presos polítics’ i reclamar la posada en llibertat de l’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana i el president d’Òmnium Cultural. La coordinadora, Montse Gonzàlez, explica que caldrà sortir al carrer tants cops com faci falta.

El mig centenar de persones manifestants van clamar ‘llibertat’ al final de l’acte. La protesta va coincidir amb el mateix dia en què Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van denunciar, davant del Tribunal Suprem, que són víctimes d’un judici polític i van acusar el jutge Pablo Llarena de parcialitat, en la seva compareixença per confirmar-los que seran jutjats per rebel·lió.

Comparteix