El peix del Mediterrani nord-occidental es fa valdre en l’inici de la fira Alimentaria

Comparteix

El Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre presenta un manifest per promoure el seu consum. La tonyina roja de l’Ametlla de Mar també és protagonista.

El sector pesquer ebrenc promociona el consum de peix a Alimentaria. Aprofitant l’obertura de la fira més important d’alimentació, que se celebra aquesta setmana a Barcelona, el Grup d’Acció Local Mar de l’Ebre va presentar un manifest a favor del consum de peix del Mediterrani. La tonyina roja també està present amb Balfegó i dos restauradors locals.

Els grups d’acció local de la Costa Brava i les Terres de l’Ebre treballen conjuntament per promocionar el consum del peix capturat a la costa nord-occidental del mar Mediterrani. Dos cuiners de les respectives zones van mostrar les possibilitats gastronòmiques del seitó i del polp. El gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet, fa valdre el producte de proximitat.

Dins de l’estada a Alimentaria, i poques setmanes abans de conèixer les iniciatives pesqueres i aqüícoles que rebran ajuts de la primera convocatòria, els grups d’acció local van signar un conveni de col·laboració amb CaixaBank per donar facilitats als empresaris que rebin ajuts dels GALP. Alginet comenta que l’acord facilitarà el finançament dels nous projectes.

L’alcalde i la secretària de la Confraria de Pescadors signant el conveni amb CaixaBank, durant la fira Alimentaria.

En aquesta jornada hi van assistir l’alcalde, Jordi Gaseni, i la secretària de la Confraria de Pescadors, Isabel Betoret. L’Ametlla de Mar també té presència en els espais expositius, durant tota la fira, amb la tonyina roja del Grup Balfegó i la demostració de la seva cuina amb els xefs caleros Marc Miró, del restaurant la Llotja, i Josep Margalef, del Molí dels Avis.

Comparteix