Apareixen restes de bor en el segellat d’un dels termoparells de la tapa del contenidor a Vandellòs II

Comparteix

El director del CSN confirma que la central es va aturar per reparar la fuga d’aigua recollida al recinte de contenció.

Després de l’incident que va mantenir aturada la central nuclear Vandellòs II al març, el president del Consell de Seguretat Nuclear ha afirmat que la parada va ser executada per dur a terme una inspecció per determinar l’origen d’una fuga d’aigua recollida al recinte de contenció.

En una comissió d’Energia al Congrés, Fernando Martí Scharfhausen ha especificat que, mitjançant un robot, es va inspeccionar la zona d’on semblava que prevenia la fuga i es va confirmar que l’origen es trobava en la soldadura d’una vàlvula de ventilació de la canonada de descàrrega d’un acumulador.

El grup de treball va realitzar una inspecció reactiva entre el 12 i 14 de març. Les conclusions de la inspecció es confrontaran amb l’anàlisi de causa que està fent el titular de la instal·lació i contindrà informació precisa per a què els experts en factors humans, entre d’altres, puguin determinar de manera adequada les accions correctores aplicable.

Paral·lelament, a la mateixa comissió, s’ha informat de l’aparició de restes de bor en el segellat d’un dels termoparells que penetren la tapa del contenidor a Vandellòs II. Tal com informa el Consell, divendres passat es va detectar un degoteig en el tancament d’un dels termoparells del contenidor del reactor.

Per aquest motiu, es va iniciar la seqüència d’accions per retornar la planta a aturada freda, arreglar el degoteig i estudiar les causes. Actualment, la central es troba aturada i no hi ha una previsió per la connexió a la xarxa elèctrica. Segons el Consell, la incidència no ha tingut impacte en les persones ni en el medi ambient.

Comparteix